تماس شبانه روزی
09129376801 - 09194548561
در ادامه به برداشتن لکه سیمان(دوغاب) ، اسید و چسب از روی سنگ مشکی و سنگ سفید چینی و گرانیت می پردازیم:
لکه برداری سنگ با روش سابزنی سنگ و لایه برداری
پاک کردن لکه سنگ با روش پولیش کردن
رفع لکه و ماتی سنگ با رزین و سیلر
برای حل مشکل لک شدن و مات شدن سنگ باید یکی از سه روش بالا رو انتخاب کنیمدر ادامه به توضیح مزایا و معایب هر یک از روش های پاک کردن لکه سیمان ، چسب و اسید را توصیح میدهیم اما قبل از آن به دلایل ایجاد لکه می پردازیم :
اجرای نمای سنگ با ملات و دوغاب سیمانی یک روش سنتی اما پرکاربرد و تماس سیمان با سنگ می تواند باعث ایجاد لکه های شدید روی سنگ شود ، اما علت این اتفاق چیست؟
سنگ در اثر ریخته شدن سیمان ممکن است به دلیل چند عامل لکه بگیرد:
۱. ترکیب شیمیایی سیمان: سیمان یک مخلوط از کلینکر پرتلند، گچ و مواد دیگر است که ممکن است شامل مواد شیمیایی قوی مانند کلسیم و آلومینیوم باشد. این مواد میتوانند با عناصر سنگ مانند کلسیم کربنات که در سنگها یافت میشود، واکنش داشته باشند.
۲. واکنشپذیری سنگ: برخی از انواع سنگها، به ویژه سنگهای آهکی یا دولومیتی که حاوی کلسیم کربنات هستند، قابلیت واکنش با مواد شیمیایی مانند کلسیم در سیمان را دارند. این واکنش میتواند باعث تشکیل ترکیبات جدیدی شود که به صورت لکههای روی سطح سنگ ظاهر میشوند.
۳. جذب سیمان توسط سنگ: سیمان ممکن است به طور ناخواسته در سطح سنگ جذب شود، به ویژه اگر سنگ خاصی متخلخل یا با بافت باز باشد. این جذب میتواند به شکل لکههای پراکنده روی سنگ ظاهر شود.
چرا سنگ در اثرریخته شدن اسید لک می شود؟
سنگ در مقابل اسید بسیار ضعیف است و در تماس با آن به شدت و عمیقا لک می شود،لکه های سفید نشان دهنده ایجاد لکه در اثر مواد اسیدی است .
سنگ در اثر ریخته شدن اسید ممکن است به دلیل واکنش شیمیایی بین اجزای سنگ و اسید، لکه بگیرد. این واکنشات ممکن است به علت ترکیبات شیمیایی موجود در سنگ و مواد شیمیایی موجود در اسید اتفاق بیفتد. برخی از عوامل اصل
برخی از عوامل اصلی که باعث لکهدار شدن سنگ به دلیل ریخته شدن اسید میشوند عبارتند از:
۱. ترکیبات شیمیایی در سنگ: ساختار شیمیایی سنگها متنوع است و بستگی به نوع سنگ دارد. برخی از سنگها حاوی کلسیم کربنات (مانند آهک یا دولومیت) یا سیلیکاتها هستند. این ترکیبات ممکن است با اسید واکنش داشته و مواد جدیدی مانند کربناتها و سیلیکاتهای حل شده ایجاد کنند که به عنوان لکهها روی سطح سنگ ظاهر میشوند.
۲. واکنش اسید با سنگ: اسیدها میتوانند با مواد مختلف سنگی که از کلسیم یا سیلیکاتها تشکیل شدهاند، واکنش داشته باشند. به عنوان مثال، اسید سولفوریک میتواند با کربناتهای موجود در سنگها واکنش داشته و کربناتها را حل کرده و به صورت لکههای سفید یا دیگر رنگها بر روی سطح سنگ باقی بگذارد.
۳. ساختار میکروسکوپی سنگ: ساختار داخلی سنگها نیز میتواند نقش داشته باشد. اگر سنگ خاصی دارای فضاها یا منافذی باشد که اسید به طور موثر در آنها جاذب شود، واکنشات شیمیایی بین اسید و مواد سنگی میتواند این منافذ را گسترش دهد و لکهها را ایجاد کند.